En smakfull klassiker som opprinnelig lages med et lokk av potetmos. Her er det byttet ut med søtpoteter, og det smaker absolutt nydelig!
Formen metter 2 store og 3 små, sannsynligvis sitter du også igjen med litt rester!
- 1 løk, hakket
2 gulrøtter, i terninger
2 selleristilker, i små biter
400 gram kjøttdeig
1,5 ss worchestershire saus
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1 ss oregano
1 ts salt
600 gram søtpotet, skrelt og i biter
50 gram smør
Revet cheddar eller annen ost
Olje til steking
Varm olje i en tykkbunnet kjele eller en stekepanne.
Stek gulrøtter, selleri og løk på medium høy varme i 2-3 minutter.
Ha i kjøttdeigen, og hakk den godt opp. Stek til den er brunet.
Tilsett worchestershire saus, tomatpuré, hakkede tomater, oregano og salt.
Ta det putre på lav varme med du koker søtpotetene skrelt og i biter i usaltet vann.
Hell vannet av søtpotetene når de er møre, og mos dem med en potetmoser. Ha i smøret, la det smelte og rør godt sammen. Smak til med litt salt.
Legg kjøttblandingen i bunnen av en ildfast form eller gryte som tåler å has i stekeovnen, ha søtpotetmosen som et lokk over. Avslutt med osten.
Bak i ovnen på 200 grader til den er gyllen.
Vel bekomme!
50 gram smør
Revet cheddar eller annen ost
Olje til steking
Varm olje i en tykkbunnet kjele eller en stekepanne.
Stek gulrøtter, selleri og løk på medium høy varme i 2-3 minutter.
Ha i kjøttdeigen, og hakk den godt opp. Stek til den er brunet.
Tilsett worchestershire saus, tomatpuré, hakkede tomater, oregano og salt.
Ta det putre på lav varme med du koker søtpotetene skrelt og i biter i usaltet vann.
Hell vannet av søtpotetene når de er møre, og mos dem med en potetmoser. Ha i smøret, la det smelte og rør godt sammen. Smak til med litt salt.
Legg kjøttblandingen i bunnen av en ildfast form eller gryte som tåler å has i stekeovnen, ha søtpotetmosen som et lokk over. Avslutt med osten.
Bak i ovnen på 200 grader til den er gyllen.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar