COTTAGE PIE MED KJØTTDEIG OG SØTPOTET

En smakfull klassiker som opprinnelig lages med et lokk av potetmos. Her er det byttet ut med søtpoteter, og det smaker absolutt nydelig!
Formen metter 2 store og 3 små, sannsynligvis sitter du også igjen med litt rester! 



  • 1 løk, hakket
2 gulrøtter, i terninger
2 selleristilker, i små biter
400 gram kjøttdeig
1,5 ss worchestershire saus
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1 ss oregano
1 ts salt
600 gram søtpotet, skrelt og i biter
50 gram smør
Revet cheddar eller annen ost
Olje til steking

Varm olje i en tykkbunnet kjele eller en stekepanne.
Stek gulrøtter, selleri og løk på medium høy varme i 2-3 minutter.
Ha i kjøttdeigen, og hakk den godt opp. Stek til den er brunet.
Tilsett worchestershire saus, tomatpuré, hakkede tomater, oregano og salt.
Ta det putre på lav varme med du koker søtpotetene skrelt og i biter i usaltet vann.
Hell vannet av søtpotetene når de er møre, og mos dem med en potetmoser. Ha i smøret, la det smelte og rør godt sammen. Smak til med litt salt.
Legg kjøttblandingen i bunnen av en ildfast form eller gryte som tåler å has i stekeovnen, ha søtpotetmosen som et lokk over. Avslutt med osten.
Bak i ovnen på 200 grader til den er gyllen.

Vel bekomme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs