Når det gjelder italiensk pizza syntes jeg mengdeanvisningen fra
boken "La Pizza" gir fantastisk pizza! Det tar litt tid å lage, men
resultatet er nydelig!
Under er oppskrift til 4 personer.
Sausoppskriften som er en favoritt holder også til 4 bunner.
Bunn
25 g fersk gjær
2,5 dl fingervarm vann
7 dl hvetemel
1 ts salt
Bland
gjæren ut i 0,5 dl fingervarmt vann, og rør i 2 ss hvetemel. Dette
heves under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Ha så resten av melet i en
bolle, lag en grop i melet og hell i salt, deigen som har hevet og
vannet. Elt sakte med kjøkkenmaskin (eller for hånd) i minst 10
minutter.
La så deigen heve til dobbel størrelse, i 1,5 - 2 timer.
Deigen has så på et melet bakebord, og deles i 4 like emner som kjevles til veldig tynne bunner.
Saus
1 boks hakkede tomater
50 gram tomatpuré
0,5 ts salt
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
1/4 ts fenikkelfrø, knust i morter
1/2 ts anisfrø, knust i morter
2 ts tørket merian
2 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
2 ss rødvin
0,5 ts sukker
1/2 ts nykvernet pepper
1 ss olivenolje
Vann
Varm oljen i en gryte og stek løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett tomatpuré og la den frese litt i oljen. Hell i de hakkede tomatene, samt resten av ingrediensene. La sausen småkoke i 30 minutter. Spe på med litt avnn om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens.
Fyll:
Spansk pølse/chorizo, pepperoni, salami eller lignende
Saus etter oppskrift over
2 røde paprika, stekt i olje i pannen
Fersk mozzarella
Stekes på 250 grader midt i ovnen til osten bobler og bunnen er sprø.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar