Dette foccaciabrødet er nydelig saftig og godt! Anbefales virkelig!
Flott tilbehør til supper, salater og ovnsbakte retter - eller alene som en smårett.
25 g fersk gjær
6 dl fingervarmt vann
1,5 ss honning
1 ts salt
3 ss olivenolje
12 dl hvetemel
1 ss tørket oregano
1 ss tørket basilikum
1 ss tørket timiam
1 ss tørket rosmarin
Fetaost
Soltørket tomat
Sort oliven
Maldonsalt
Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett vannet. Rør sammen. Tilsett honning og salt, bland.
Ha i hvetemel og la det hele elte sammen i kjøkkenmaskin. Når du har en løs smidig deig tilsetter du oregano, basilikum, timian og rosmarin, og elter til alt er godt blandet.
La heve i minst 30 minutter.
Ha så deigen i en smurt form (gjerne en halv langpanneskuff).
Dytt fetaost, soltørket tomat og oliven ned i deigen.
La etterheve i 15 minutter.
Pensle med olje fra enten fetaostglasset eller de soltørkede tomatene. Strø over maldonsalt og litt rosmarin.
Stek ved 225 grader i 25 minutter.
Følg med så ikke foccaciaen blir for mye stekt på toppen, legg eventuelt over litt bakepapir.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denne oppskriften prøvde jeg for et par dager siden. Fantastisk godt!!
SvarSlettDenne er lagt til favorittene mine :)
Flott at det falt i smak! :-)
Slett