Egner seg godt til å fryses.
Oppskriften holder til 18 rundstykker.
5 dl kulturmelk
1 pakke tørrgjær
2 dl grovtmalt rug
3 dl finmalt spelt
6 dl sammalt hvete
2 dl solsikkekjerner
1/2 dl linfrø
1 ts salt
2 ss honning
Gresskarfrø og linfrø til toppen av rundstykkene
- Varm melken til den er fingervarm.
- Ha rugmel, speltmel og sammalt hvetemel i en bakebolle, og tilsett gjær.
- Bland i linfrø og solsikkefrø.
- Tilsett olje, honning og salt.
- Ha i melken og elt godt sammen til du har en smidig og fin deig som slipper bollen.
- La deigen heve i 45 minutter i bakebollen.
- Del i 18 emner, og rull til rundstykker. Pensle med vann og dypp hvert rundstykke i en blanding av solsikke- og linfrø.
- Sett på en bakepapirkledt bakebrett og stek i 12-15 minutter på 220 grader.
- Avkjøl på rist.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar