Jeg har vært så heldig å få prøve en fantastisk flott elektrisk pastamaskin fra Philips, den er svært brukervennlig og lager fersk pasta på 15 minutter.
Man kan eksperimentere med mange forskjellige smaker og lage pasta i flere forskjellige former.
Alt du trenger å gjøre er å ha mel, egg og litt vann eller olje i maskinen, velge hvordan form du vil ha på pastaen ved hjelp av utbyttbare skiver som følger med, og så både blander den deigen og produserer ferdig pasta for deg!
Dette er en ny favoritt hos oss, og det står hjemmelaget pasta på bordet til både hverdag og helg!
Perfekt for meg som elsker en god pastarett.
I dag har vi spist en nydelig pasta carbonara, med hjemmelaget spaghetti.
Retten kan selvfølgelig også lages med pasta fra dagligvarebutikken.
Oppskriften kan anbefales, og metter to voksne og 2 små barn.
Hjemmelaget pasta:
125 gram hvetemel (gjerne italiensk hvetemel tipo 00)
125 gram durumhvete (semolata - fåes på velassorterte dagligvareforretninger)
3 hele egg
7 eggeplommer
1 ss olivenolje
1 klype salt
(Durumhvete kan byttes ut med hvetemel)
Carbonarasaus:
120 gram bacon
90 gram parmesan, revet
2 fedd hvitløk
3 store egg
350 gram fersk spaghetti
50 gram usaltet smør
Maldon salt
Nykvernet pepper
Litt av vannet etter kokingen av pastaen
Litt flatbladet persille
Start med å lage pasta, eller bruk ferdig kjøpt.
Kokes al dente i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet, men spar litt vann til pastasausen.
Skrell hvitløksfeddene.
Ha en spiseskje med smør i en wokpanne, og stek baconet og hvitløksfeddene raskt på medium til høy varme.
Sett med til medium varme og tilsett resten av smøret.
La den putre til baconet er gyllent og sprøtt. Hvitløkesfeddene tas ut av pannen og kastes.
Bland sammen egg og parmesan i en bolle.
Ha den ferdig kokte spaghettien over i wokpannen, og pannen tas av varmen.
Tilsett egg- og parmesanblandingen og rør godt sammen. Bland i 3-4 ss kokevann, og smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss over litt finhakket persille.
Serveres umiddelbart.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar