Disse hamburgerbrødene blir kjempegode, myke og luftige! Egner seg godt til å fryses ned. Lag gjerne dobbel porsjon!
Oppskriften holder til 8 hamburgerbrød.
8 dl hvetemel
2 ts gjær
2 dl vann, fingervarmt
0,5 dl kulturmelk
2,5 ss smør
2,5 ss sukker
2 egg
1,5 ts salt
Sesamfrø og/eller valmuefrø
Litt havsalt
- Ha fingervarmt vann, kulturmelk, gjær og sukker i et målebeger, og la det stå i 5 minutter.
- Ha mel og salt i en bolle, tilsett smør og jobb det inn i deigen med hendene, til det smuler. (Som du ville gjort med en paideig).
- Ha i gjærblandingen, og ett egg. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok, eller elt sammen for hånd til du får en smidig deig som slipper bollen.
- La heve til dobbel størrelse under plast i bakebollen.
- Ha deigen over på et melet eller oljet bakebord. Lag 8 baller av deigen, og ha dem på et oljet bakebrett. Trykk ballene ned slik at de ligner hamburgerbrød.
La etterheve i 1-2 timer.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Visp sammen 1 egg, og pensle hamburgerbrødene. Dryss over sesamfrø og litt havsalt.
- Stekes i 15-17 minutter.
- Avkjøles på rist.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar