Kylling med kremet indisk saus

Denne er kjempegod, og faller i smak hos både store og små!
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 små barn.



650 gram kyllingfilet, delt i biter
Raps- eller solsikkeolje 
Basmatiris

Saus:
1 løk hakket
5 fedd hvitløk
10 gram frisk ingefær, hakket
1 dl vann
0,5 ts salt
0,5 ts spisskummenpulver
0,25 ts gurkemeie
0,5 ts korianderpulver
100 gram hakkede tomater (1/2 boks)
4 ss kremfløte
2-3 ss yoghurt naturell
0,5 ts garam masala

Marinade:
1 ts salt
1 ts spisskummen
1 ts koriander
0,25 ts gurkemeie
0,5 ts korianderpulver

Bland ingrediensene til marinaden, og vend kyllingbitene i blandingen. La dette stå i minst 30 minutter. I mellomtiden kjøres løk, hvitløk, ingefær og vann til en fin puré i en blender eller foodprosessor. Bland i hakkede tomater, salt, spisskummen, koriander og gurkemeie.

Brun så kyllingen raskt  i en stekepanne. Legg den over i en gryte, sammen med sausen. Kokes i 20 minutter. Mot slutten av koketiden tilsettes kremfløte, yoghurt og garam masala.

Serveres umiddelbart med basmatiris og hjemmelagde nanbrød.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs