SAFTIG GROVBRØD

Saftig og smakfult grovbrød! 
Frys det gjerne ned rett etter avkjøling, så har du nydelig ferskt brød til flere dager.
Oppskriften gir 3 brød.



1 pakke tørrgjær
1 ss salt
1 ss sukker
1/2 dl sirup
3 ss olje
200 g sammalt hvetemel
200 g sammalt rugmel, grovmalt
1300 gram hvetemel

ca. 12 dl fingervarmt vann


Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. 
Tilsett olje, sirup og fingervarmt vann.
Elt sammen i 5-10 minutter til du har en smidig deig som slipper bollen.

La heve under et bakeklede i 45 minutter.
Bak ut brødene i 3 former, og etterhev i 30 minutter.

Stekes på 180 grader i ca. 1 time.
Avkjøles på rist.

Vel bekomme!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs