RED CURRANT CURD - RIPSKREM TIL BOLLER OG KAKER

Deilig ripscurd eller ripskrem om du vil som blir nydelig fyll til kaker, boller, terter eller som pålegg på en nybakt loff..


4 eggeplommer
150 gram sukker
120 gram presset ripssaft (jeg hadde en boks med ca. 4-5 dl rips som jeg presset det meste av)
100 gram smør, romtemperert

Ha rips i en sil over en bolle, press med en tresleiv eller lignende for å få ut så mye saft som mulig. Vei saften i en annen bolle på en kjøkkenvekt underveis og fortsett til du har 120 gram.
Ha eggeplommer, sukker og ripsjuice i en metallbolle, og sett bollen over en kjele med litt kokende vann i bunn, visp konstant mens kremen varmes opp sakte, helt til den er tykk. Pass på at det ikke blir for varmt, da kan den skille seg. Ta av kjelen og rør inn mykt smør i klatter.

Hell over på et sterilisert glass med lokk og oppbevar i kjøleskap i inntil 2 uker.
Bør stå i kjøleskap over natten før den tas i bruk.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs