Dette er en smakfull curryrett som passer for både voksne og barn.
Retten lages på under 30 minutter, og oppskriften holder til 2 store og 2-3 små.
600 gram laksefilet, i terninger
1/2 løk, finhakket
3 ts rød thai currypaste
1,5 bokser med kokosmelk
1 ts soyasaus
2 ts fiskesaus
1 ts kaffirlime blader (kan sløyfes)
0,25 terning fiskebuljong
1 ts honning
3 vårløk, i strimler
1 rød chili, i skiver
2 ss hakket koriander
Olje til steking
Ris
Kok ris etter anvisning på pakken.
Ha litt olje i en varm stekepanne, og stek laksebitene. Krydre med litt salt og pepper.
Ta ut og sett til side.
Varm litt mer olje i pannen og fres løken litt før du rører i currypaste og la det surre sammen i noen sekunder. Ha så i kokosmelk og kok opp.
Tilsett soyasaus, fiskesaus, smuldret buljongterning og honning. La det småkoke i 5 minutter. Ha så i vårløk, chili og laksebiter og la det trekke sammen et par minutter.
Strø over hakket koriander før servering.
Serveres med ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar