Dette er en supersaftig focaccia som fort kan bli den nye favoritten!
Variér gjerne med valgfri topping, jeg har brukt oliven - men vel så godt kan det være med skivet løk, soltørkede tomater og feta trykket ned i deigen eller masse friske hakkede urter.
Variér gjerne med valgfri topping, jeg har brukt oliven - men vel så godt kan det være med skivet løk, soltørkede tomater og feta trykket ned i deigen eller masse friske hakkede urter.
750 gram hvetemel
4 dl melk, fingervarmt
1 1/4 dl vann, fingervarmt
1 1/4 dl olivenolje
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1/2 ts tørket timian
1/2 ts tørket rosmarin
1/2 ts tørket salvie
2-3 ss maldonsalt
Sorte oliven
- Dryss gjæren i vannet i en bakebolle, og la det stå i 5 minutter. Rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett melk og 1 dl av oljen, og rør godt.
- Ha i hvetemel, salt og urter og elt sammen til en smidig deig. Smør deigen med olje, og sett til heving i bollen med et kjøkkenklede over. Skal heve i ca. 45 minutter.
- Smør en liten langpanne med litt olje. Slå ned deigen og hell den over i formen. Trykk den utover til en jevn firkantet leiv. Dekk med plast og la den heve i 45 minutter til.
- Press sorte oliven ned i deigen, og drypp over resten av olivenoljen. Strø på maldonsalt.
- Stekes ved 230 grader i 25-30 minuttter.
- Avkjøles på rist.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar