SPICY SPAGHETTI MED CAJUNKYLLING

Setter du pris på smakfull mat er nok denne retten en vinner!
Spar for all del ikke på krydderblandingen om maten er til voksne, men hold gjerne litt tilbake om barn også skal spise. Og det vil de nok gjøre, mine syntes dette var kjempegodt. 
Server gjerne cajun kryddermiks ved siden av, så kan hver enkelt smake til om de ønsker mer smak på sin porsjon.

Oppskriften holder til 2 store og 3 små, sannsynligvis sitter du også igjen med rester.





  • 500 gram spaghetti
  • 3 kyllingbryst, i terninger
  • ca. 3 ss cajun kryddermiks (oppskrift under)
  • 2 ts olivenolje
  • 2 ts smør
  • 1 rød paprika, i skiver
  • 1 liten rødløk, i skiver
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 store modne tomater, i små terninger
  • 5 dl kyllingkraft, fond eller buljong 
  • 0,5 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • Salt og nykvernet pepper

Cajun kryddermiks:
  • 2 ts salt
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2,5 ts paprikapulver
  • 1 ts pepper
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts timian
  • 1 ts oregano

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Start med å blande sammen ingrediensene til kryddermiksen.
Ta 2 ts av blandingen og bland godt med kyllingen i en bolle.
Varm 1 ts av olivenoljen og smøret i en stekepanne og stek kyllingbitene. Ta ut og sett til side.
Varm resten av smøret og oljen i en bolle og fres paprika, løk og hvitløk i ett minutt.
Tilsett tomater og la det putre sammen.
Ha kyllingen tilbake i pannen, og hell over kyllingkraft og hvitvin. La det småkoke i 2 minutter. Ha så i kremfløte og kok opp. La det småkoke i 4-5 minutter. Tilsett 1 ss cajun kryddermiks (smak til med mer om ønskelig).
Servér pasta med cajunkylling i saus.
Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs