Oppskriften gir focacciabrød nok til en langpanne.
900 gram hvetemel
1 pakke tørrgjær
6 dl fingervarmt vann
2 ss honning (gjerne flytende)
1 ts salt
Topping:
6 fedd hvitløk, finhakket
1 ss maldonsalt
1 bunt persille, hakket
0,5 dl olivenolje
Ha mel og gjær i en bakebolle, tilsett vann, salt og honning og elt til du har en smidig deig som slipper bollen.
Hev under et kjøkkenklede i 1 time på et lunt sted.
Ha bakepapir på et bakebrett og smør lett med litt olivenolje.
Ha deigen over på bakebrettet og press den ut til en stor firkantet leiv som dekker bakebrettet.
Dryss over hvitløk, persille og halvsalt, klapp blandingen lett ned i deigen.
Dryp over olivenolje, og etterhev i 15 minutter.
Stek brødet midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar