Butter Chicken

Indiske gryter er en favoritt! Ja, faktisk er jeg så glad i indisk at jeg spiser det til jul. Når resten av familien koser seg med den tradisjonelle julematen, da nyter jeg min indiske gryte. Man må jo få spise det beste man vet på julaften? Ja, det mener nå ihvertfall jeg.
Så tilbake til gryten! Dette er en deilig versjon av butter chicken. Her er det bare å lage, lukte og nyyyte! 
Denne oppskriften metter 2 store og 2 små.




600 gram kyllingfilet

Marinade:
1 kinesisk hvitløk, hakket
20 gram ingefær, hakket
1 rød chill, skivet
5 ss vann
1 ts salt
1 ts gurkemeie
1 ss garam masala
1 ss sitronsaft

Saus:
150 gram usaltet smør
3 fedd hvitløk, finhakket
5 gram ingefær, revet
1-2 chili, finhakket
1 ts malt kardemomme
1 ts kalt koriander
1 ts malt nellik
2 ss garam masala
100 gram tomatpuré
1,5 ss sitronsaft
2 dl kremfløte
1 dl vann 
0,5 dl av marinaden
Hakket koriander

Start med å ha sammen hakket hvitløk, ingefær og chilli i en blender sammen med 5 ss vann og 1 ts salt. Kjør til en fin puré. Bland de resterende ingrediensene og ha oppi puréen.
Del kyllingfiletene i to og og mariner dem i kjøleskap i minst 3 timer.

Klarne smøret. Det gjøres ved å ha smøret i en liten kasserolle på lav varme, og la det smelte sakte. Tar 15-20 minutter. Melkefettet vil da samle seg i bunn, og man kan forsiktig helle av det klarnede smøret. Det hvite fettet kastes.

Forvarm ovnen til 250 grader med grill.
Ta kyllingfiletene ut av marinaden og legg dem på et stekebrett. Stek dem på nest øverste rille i ovnen i ca. 15-17 minutter.
Del kyllingen i passe biter etter steking.

Surr hvitløk, ingefær og chili i et par spiseskjeer klarnet smør i en jerngryte eller lignende. Rør inn krydderet og stek ett minutt til under omrøring. Ha i tomatpuré, og la det steke litt før fløte og sitronsaft helles i.
Kjør sausen i blender og ha den tilbake i gryten.
Ha i klarnet smør, 0,5 dl av marinaden og 1 dl vann.
La det småkoke i 5-10 minutter før kyllingen legges i gryten.
Dryss over hakket koriander før servering.

Serveres med basmatiris og nybakte nanbrød.
Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs