Dette er en skikkelig smaksbombe som absolutt kan anbefales!
Oppskriften holder til 2 personer.
400 g
kyllingfilet, strimlet
1 ss olivenolje til steking
Marinade:
1 ts kvernet rød pepper
5 cm
sitrongress, hakket
1 chili, finhakket
3 stk
vårløk i biter
1 ts curry
1 ts
salt
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss
brunt sukker (demerara)
2 ss fiskesaus
0,7 dl
vann
2 ss peanøtter, hakket
2 ss
frisk hakket koriander
Basmati- eller jasminris.
Start med å brune kyllingen raskt i panne så den får fin farge. Stek den gjerne i flere omganger så den ikke blir kokt.
Legg over i en bolle.
Ha alt til marinaden i en blender eller foodprosessor og kjør til en fin saus.
Bland sausen med kyllingen og la det marinere i minst en time.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Varm kyllingen med marinade opp i en gryte, tilsett vann og fiskesaus, og la det småkoke noen få minutter.
Server umiddelbart med kokt ris og et dryss med koriander og hakkede peanøtter.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar