PIZZASNURRER

Barnebursdagsfavoritt eller deilig helgemat for hele familien!  


3 dl lunkent vann
0,5 dl god olivenolje
2 g tørrgjær
1/2 ss sukker
650 gram 0 eller 00 pizzamel (eventuelt vanlig siktet hvetemel)
1/2 ss salt
Durumhvete til utbaking 

Pizzasaus - oppskrift HER!
Oregano
Revet ost
Parmesan
Spekeskinke, smårettskinke, hakket hvitløk eller annet fyll etter ønske.

Bland vann, olivenolje, gjær og sukker i en kjøkkenmaskin med eltekrok i noen minutter.
Ha i mel og salt, og elt sammen på lav hastighet i 15 minutter.
Hell deigen ut på et bakebord med durumhvete (eller hvetemel), og la den hvile i 20 minutter.
Del deigen i to baller, og la dem heve på et bakebrett under plast og klede i 2-3 timer.
Etter heving kan deigen oppbevares i kjøleskap til den skal brukes.

Kjevle ballene ut til firkanter.
Fyll med pizzasaus, revet ost, parmesan, tørket oregano og skinke.
Rull sammen til en pølse (som en rullekake), og skjær i 4 cm tykke skiver.
Legg skivene på et bakebrett, strø over litt revet ost og drypp på noen dråper olivenolje.

Fyll gjerne med ditt favorittfyll. Man kan bruke stekt kjøttdeig, chorizo, hvitløksskiver, strimlet chili, smårettskinke..

Stekes i midt i ovnen på maks varme i 5-10 minutter. Følg nøye med.
Avkjøles på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs