INGEFÆRPINNER

De er søte, nesten litt karamellaktige i smaken, og her hos oss er de en av barnas favoritter. 
Oppskriften gir ca. 40 kjempegode julekaker.





3,5 dl hvetemel
150 gram romtemperert smør
1 ss malt ingefær
1 ts bakepulver
1,5 dl sukker
2 ss lys sirup
20 mandler

Sett ovnen på 200 grader.
Start med å finhakke mandlene. Ha mandlene i en bolle sammen med mel, ingefær og bakepulver.
I en annen bolle vispes smør, sukker og sirup hvitt.
Ha i melblandingen, og arbeid sammen til en fin deig.
Finn frem to bakebrett med bakepapir.
Del deigen i 4 biter, og rull hver bit til en lang pølse på bakebrettet. Pølsen skal være like lang som brettet, og du skal ha to pølser på hvert brett.
Klem pølsene flate med hendene, og lag så rifler med en gaffel.
Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter.
La dem bli litt avkjølt, men ikke helt kalde. Skjær dem så på skrå i ca. 3 cm brede biter.

Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs