Disse tar ganske nøyaktig 45 minutter å lage fra du starter på deigen, til rundstykkene er ute av ovnen.
Hvis du baker alene da. Denne gangen bakte jeg med en to åring og en fem åring, da tok det litt lengre tid..
Det er de perfekte rundstykkene når dere kommer hjem etter å ha vært ute og har lyst på en rask lunsj, når du har glemt å kjøpe brød til frokost eller bare vil ha nybakte rundstykker på bordet til suppe.
Oppskriften gir 12 gode rundstykker.
300 gram hvetemel
200 gram sammalt hvetemel, grovmalt
50 gram smør
3,5 dl melk
1 pakke tørrgjær
1/2 ts salt
2 ts sukker
Melk til pensling
Sesamfrø, valmuefrø og/eller havregryn
Start med å sette ovnen på 200 grader.
Smelt smør i en liten kasserolle. Tilsett melken, og rør godt sammen. Blandingen skal være fingervarm.
Bland mel, gjær, salt og sukker i en bakebolle. Tilsett melk/smør og elt godt sammen. Tilsett litt mer hvetemel om nødvendig for å få en fin deig som slipper bollen.
Bak umiddelbart ut til 12 rundstykker på et bakebrett, og sett til heving i 25 minutter.
Pensle rundstykkene med melk og strø over valmuefrø, sesamfrø eller havregryn (ta det du har).
Stek i ca. 12 minutter midt i ovnen og avkjøl dem på en rist.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar