RISOTTO MED SOPP OG GRØNNKÅLCHIPS

Risotto er nydelig italiensk mat som passer godt for både store og små, og som har utallige variasjonsmuligheter. I denne retten serveres den med stekt sopp og smakfulle grønnkålchips. Jeg kan love at chips av grønnkål er mye bedre enn de høres ut til, sprø med masse smak av parmesan og oregano.
Oppskriften metter to store og 2-3 små barn.





1 liten løk, finhakket
3 fedd hvitløk
3 dl risottoris
2 dl hvitvin
6-8 dl kyllingkraft, fond eller buljong
150 gram parmesan
150 gram sopp
200 gram grønnkål
Olivenolje
1,5 ts tørket oregano
Smør

Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Vask grønnkål, og riv den opp i store biter. Kast stilkene.
Ha grønnkål i en bolle sammen med en god skvett olivenolje, 100 gram revet parmesan og 1,5 ts tørket oregano. Kna dette godt sammen med hendene.
Fordel utover et bakebrett, og stek i ovnen i 7-10 minutter.
Avkjøl på rist, så får du knallgode sprø grønnkålchips.



Kok opp kyllingkraft, fond eller buljong i en stor gryte.

Varm litt olivenolje i en kjele, tilsett løk og hvitløk og surr på medium varme til løken er myk.
Ha i ris, og la det surre sammen ett minutt under omrøring. Ha i hvitvin, og la det koke nesten helt inn.
Tilsett den varme kyllingkraften, litt etter litt. La det koke nesten inn mellom hver gang. Rør innimellom. Fortsett til risen er myk, med litt motstand. Som en tykk risgrøt. Dette tar ca. 20 minutter.
Ha i smør og 50 gram parmesan, og rør godt. Sett på lokk og la risottoen hvile i 5 minutter. Da får den en fin kremete konsistens.

Varm litt smør i en stekepanne, og stek soppen.

Ha risotto på en tallerken, ha over sopp og grønnkålchips, og server umiddelbart.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs