BLOMKÅLSUPPE MED QUINOA

Når vinteren nærmer seg er det godt med en  varmende suppe. For å gjøre suppen til et mer fullverdig måltid har jeg tilsatt proteinrik quinoa.
Serveres gjerne sammen med godt brød.
Oppskriften holder til 2 voksne og 3 små barn.




1 blomkål (gjerne økologisk)
1,25 liter vann
2,5 terninger med hønsebuljong (glutenfritt velg buljong fra Toro eller Knorr)
75 gram smør
5 ss mel (bruk gjerne glutenfritt mel om du ønsker en glutenfri suppe)
1 dl fløte
Salt 

1,5 dl quinoa 

Kok quinoa etter anvisning på pakken. 
Del blomkålen i buketter.
Kok blomkålen i vann tilsatt buljongterninger på middels vare til den er mør. 
Sil av kokevannet i en bolle, og legg blomkål i en annen.
Smelt smør på svak varme, og rør inn mel. Tilsett litt og litt av kokevannet under visping. Kok opp på lav varme under omrøring. La suppen småkoke i 10 minutter. Tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak til med salt.

Fyll suppeskåler med de kokte blomkålbukettene og quinoa, og hell over suppe. 
Server gjerne blomkålsuppen med  godt brød.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs