Meksikansk gryte med høyrygg, bacon og chili

Gryter som dette er geniale! 
Sleng sammen noen gode ingredienser i en kasserolle. La den stå et par timer så kjøttet blir ordentlig mørt og smakene får satt seg. Løft av lokket og nyt en deilig, kraftig og varmende rett, servert med tortillalefse og limemarinert rødløk..Nam nam nam!
Oppskriften holder til 3-4 personer.

450 gram høyrygg
140 gram bacon
1 løk
4 fedd hvitløk
2 små chilli
1 rød paprika
1 ts malt spiskummen
1 ts paprikapulver
1 kanelstang
3 dl øl
1 boks hakkede tomater
1 dl konsentrert oksefond på flaske
Smør til steking

1 rødløk
1 lime
Nykvernet salt

6-8 tortillalefser
Fersk mynte til pynt (kan sløyfes)

Finhakk, løk, chili og hvitløk.
Kutt høyrygg i biter på 1x1 cm. Kutt bacon i terninger.
Bruk en jerngryte eller lignende, og brun kjøttet i to omganger i smør på stek varme.
Sett kjøttet til side.
Stek baconet litt i samme gryten, og tilsett løk, hvitløk og chili.
Tilsett krydderet.
La det surre i ett par minutter.
Ha høyrygg og bacon tilbake i gryten.
Hell over øl, hakkede tomater og konsentrert oksefond.
Sett på lokk, og la det småkoke på medium varme i 2 timer.
Rør om innimellom.

Strimle rødløken i tynne strimler. Bland inn saft fra 1 lime og kvern over litt havsalt.
La det stå å marinere frem til gryten er ferdigkokt.

Varm tortillalefsene i aluminiumsfolie i stekovn på 200 grader i 3-4 minutter.

Server høyryggschilien med limemarinert rødløk og varme tortillalefser.
Vel bekomme!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs