Inspirasjonen til oppskriften kommer fra en høstgryte jeg kom over på en annen blogg jeg liker godt: Veganmisjonen.
Det viste seg å være en enkel og god rett der gulrot får spille hovedrollen.
Masse smak, men samtidig mild nok til at barn også kan kose seg med den.
Oppskriften holder til 4 personer.
500 gram gulrøtter
2 rødløk
2 ss finhakket fersk ingefær
5 fedd hvitløk
2 bokser kokosmelk eller kokoskrem
2 ss paprikapulver
2 ss malt spisskummen
1 ss gurkemeie
2 ts maldonsalt
Chilipulver
Rapsolje til steking
Basmatiris
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Hakk hvitløk og skiv rødløk.
Varm rapsolje i en tykkbunnet gryte, og surr løken. Ha i hvitløk og ingefær og stek videre i ett minutt.
Rør inn krydderet, og tilsett kokosmelken. Kok opp.
Ha i gulrøttene, og la gryten putre på medium til svak varme under lokk i 15-20 minutter.
Smak til med chilipulver og eventuelt litt mer maldonsalt.
Server med ris.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar