Oppskriften holder til 3-4 voksne.
4 løk
2 liter vann og 1,5 terning kjøttbuljong (bruk gjerne kraft eller fond!)
2 ss konjakk (kan sløyfes)
2 dl hvitvin
2 ss hvetemel
2 ts salt
2 ts sukker
3-4 skiver landbrød
2 dl revet gruyèreost (eller vanlig hvitost)
1 bunt frisk timian
Salt og nykvernet pepper
Smør til stekning
Skjær løken i tynne skiver.
Ha smør i en gryte og surr løken på svak varme under lokk til den er myk. Beregn god tid til dette.
Tilsett salt og sukker og surr videre. Gi gjerne løken en time i gryten totalt.
Strø over mel, rør om og tilsett vann, hvitvin og buljongterninger.
Sett ovnen på 250 grader grill.
La putre i minst 30 minutter i gryten før konjakk tilsettes. Suppen smaksettes så med salt, nykvernet pepper og hakket timian. Rist landbrødskivene raskt i ovnen.
Fordel i ildfaste suppeboller, legg brødskivene på toppen og fordel så over revet ost.
Gratinér i ovnen.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar