KREMET KANTARELLSUPPE

Denne enkle retten er en veldig god grunn til å ta med seg en kurv og dra en tur ut i skogen nå i disse dager. (Eller eventuelt en tur på den lokale matbutikken..)
En deilig kremet suppe laget på "skogens gull" - kantarellen. 
Oppskriften metter 2 voksne og 2-3 små barn.





400 gram kantareller
1 løk
2 fedd hvitløk
8 dl kylingbuljong
25 gram smør
2 dl kremfløte
Salt og nykvernet pepper

Start med å kutte kantarell i biter.
Finhakk løk og hvitløk.
Varm smøret i en stor tykkbunnet kjele, og stek kantarellene på medium varme i 5-6 minutter.
Ta ut 1/3 av soppen, og sett til side.
Tilsett løk og hvitløk i gryten og la det surre videre sammen med soppen til løken er myk.
Krydre med salt og nykvernet pepper.
Ha i buljong og kok opp. La det småkoke i 8-10 minutter under lokk.
Bruk en stavmikser og kjør til en jevn og glatt suppe.
Ha i fløte, og smak til med salt og nykvernet pepper. Kok opp.
Hell oppi suppetallerkener, og strø over bitene av kantarell som du satt til side tidligere.
Suppen smaker nydelig med nystekte baguetter.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs