TAKK FOR MATEN TALEN!

Viste du at Gildes produkter kun er laget av 100% norsk kjøtt?
Filmen under er Gildes "takk for maten tale" til de norske bøndene!

Akkurat nå har Gilde en kampanje for å fokusere på nettopp dette, ta en titt på videoen under.


Gilde har samlet noen tips til å holde "Takk for maten"-tale i selskap og festlige lag, de finner du her!Vanligvis er det den siste talen på den offisielle delen av festen, og takk for maten-talen er derfor den mest populære talen.

Gjestene lengter nemlig etter å få strekke litt på bena. En takk for maten-tale bør inneholde noen faste elementer, men du står veldig fritt til å tilpasse med humor, fakta og anekdoter.

En god start er å gi din gratulasjon til vertskapet avhengig av anledning. Hvis det ikke er en spesiell merkedag takker du for invitasjonen.
Du kan kanskje si litt om hvem du er og hvorfor du tror du fikk oppdraget.
 Selvfølgelig må du si noe om maten, og da kan det være smart å alliere seg med kokken eller serveringspersonalet for å få nødvendig informasjon.
Følg med under presentasjonen av rettene og ta notater hvis du ikke har klisterhjerne.
Ta for deg alle rettene i kronologisk rekkefølge og deklamer hvor fantastisk fornøyd du og de andre gjestene er med smak, utseende og kreativitet i sammensetningene.
Vinene kan nevnes sammen med respektive retter, eller listes opp etter maten. Hvis du kan litt om vin kan du sikkert hente frem noen interessante betraktninger om hvor godt den passet til maten.

Det tas også godt imot å si noen hyggelig ord om borddekking og pynt. Det er du som holder takk for maten-talen sitt ansvar å samtidig takke kokkene og serveringspersonalet for eksemplarisk og profesjonell oppvartning.
Det er nokså vanlig å oppfordre gjestene til å gi en god runde med applaus.
I mindre selskap er det ofte vertskapet selv som har stått for kokkelering og servering og da takkes vertskapet nok en gang i det man avslutter talen - helst med et morsomt poeng til slutt.

Kort oppsummert:
Gratuler vertskapet
Presenter deg og oppdraget/talen
Si noe pent om borddekkingen
Si noe om alle rettene dere har spist Si noe om vinene
Takk kokker og annet personell
Takk vertskapet (Takk bonden)

Lykke til med talen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs