Denne deigen er en fryd å jobbe med, og veldig god å forme flotte lussekatter med!
Safran til denne oppskriften koster rett over 50-lappen og det syntes jeg det er verdt for å få ordentlig god safransmak på bollene! Mange bytter ut safran med gurkemeie, men gurkemeie gir kun gulfarge, og ikke den karakteristiske lussekattsmaken.
Skulle du allikevel ønske å bytte ut safranen, kan 1 ts gurkemeie brukes.
Oppskriften gir ca. 28 lussekatter.
150 gram smør
5 dl helmelk
1 pakke tørrgjær
0,75 gram safran
200 gram melis
1/2 ts salt
1,5 ts kardemomme
13 dl hvetemel
Egg til pensling
Rosiner til pynt
Ha mel, tørrgjær og safran i en bakebolle.
Varm melken i en kasserolle, og ha i smøret.
Når blandingen er fingervarm has safran i før den blandes sammen med mel og gjær.
Ha i melis, salt og kardemomme og elt til du har en fin deig som slipper bollen.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Bak ut til to lange pølser på et melet bakebord, og del hver pølse i 14 biter.
Lag lussekatter av dem, og etterhev på bakebrettet i 15 minutter.
Pensle med egg og pynt med rosiner.
Stek på 250 grader midt i ovnen i 6-8 minutter.
Avkjøl på rist.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar