FEIJOADA - ANGOLSK KYLLINGGRYTE

Angola er neste land ut på listen min over alle verdens land, og her kommer den første retten fra Angola. Feijoada er en rett som skal ha blitt introdusert i både Angola og Brazil av portugiserne, og ut i fra dette har de utviklet to ganske ulike retter.
Jeg har brukt litt tid på å finne noe jeg hadde lyst til å lage fra Angola. Mange av rettene som er karakteristiske for dette landet inneholder mengder med rød palmeolje, og det er ikke noe som selges i vanlige butikker her. Denne oppskriften skulle også hatt endel palmeolje i seg, men jeg har valgt å utelate det og heller bruke en mindre mengde med rapsolje. 
Denne oppskriften metter 4-5 personer.




700 gram kyllingfilet
1 boks hermetiske store hvite bønner, avrent og skylt
250 g chorizopølse, i skiver
5 fedd hvitløk
1 boks hele hermetiske tomater ( kun tomatene, ikke juicen)
1 løk, hakket
3 gulrøtter, skrelt og hakket
1 lite kålhode, strimlet
2 chili, finhakket
0,5 dl rapsolje
Vann
Salt og nykvernet pepper
Ris

Kok ris etter anvisning på pakken.
Del kyllingfiletene i 3 strimler på langs.
Finn frem en jerngryte eller lignende som egner seg til steking.
Stek chorizoskivene i 3 ss rapsolje på medium varme på begge sider. Ta ut pølsen, og brun kyllingen raskt i samme oljen. Ta ut kyllingen, og stek løk, hvitløk, chili og gulrot i oljen.
Ha kyllingen og chorizopølsen tilbake i gryten og tilsett nok vann til at kyllingen er delvis dekket.
Småkok i ca. 15 minutter før resten av rapsoljen tilsettes.
Stek samtidig kålstrimlene i litt rapsolje i en stekepanne i 5-10 minutter på medium varme. Krydre godt med salt og pepper.
Når gryten er ferdig kokt has kålen og de hvite bønnene oppi og blandes godt inn.
Smak til med salt og pepper.

Server med nykokt ris!

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs