Gode rundstykker som smaker nydelig som tilbehør til suppe - eller nystekte med godt pålegg.
Oppskriften gir 12 rundstykker.
500 gram hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 dl havregryn
3 dl helkorn
5 dl vann
1 ss olje
2 ss honning
2-3 dl vann, fingervarmt
1 ts salt
Melk til pensling
- Kok havregryn og helkorn opp i vann et par minutter. Avkjøl til det er
lunkent.
- Bland sammen det tørre i en bakebolle, rør i olje, honning, kornblanding og litt vann.
- Elt på lav hastighet og tilsett vann til du får en fin deig som slipper bollen.
- Hev til dobbel størrelse.
- Del deigen i 12 emner og trill til rundstykker.
- Etterhev i 20-25 minutter.
- Pensle med litt melk og strø på havregryn
- Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
- Avkjøl på rist
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar