Blomkålrisotto med chilirasp og spekeskinke

Risotto er nydelig mat syntes jeg. Variasjonsmulighetene er mange, her er risottoen smakssatt med blomkål, chilirasp og spekeskinke.
Skal barn spise retten kan det være lurt å droppe chilirasp på toppen.
Oppskriften metter 4 personer. 





400 gram risottoris
1 liter kyllingkraft, fond eller buljong
2 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
2 glass tørr hvitvin
75 gram smør
125 gram parmersan, revet
Olivenolje
Frisk persille

1 dl brødrasp
3 små tørkede røde chilier
4 ss chiliolje
8-10 skiver spekeskinke
1 blomkål
Havsalt og nykvernet pepper

Ha brødrasp, chili og chiliolje i en blender og kjør til en fin blanding.

Rens og kutt blomkålen i små buketter.
Kok opp kraften i en gryte sammen med blomkålbukettene.

Varm olivenolje og smør i en annen gryte. Surr løk, hvitløk og selleri på lav til medium varme i oljen i 10 minutter. Blandingen skal ikke få farge, kun surre seg møre.

Ha i risottorisen og skru varmen opp. Rør mens det steker sammen i ett minutt.
Ha i vin og fortsett å røre .
Når vinen er nesten kokt inn i risen tilsettes en øse med kraft med blomkål., og varmen reduseres.
Rør rundt og la kraften nesten koke inn før en ny øse tilsettes, fortsett slik i ca. 15 minutter til risen er ferdig kokt.
Smak til med salt og nykvernet pepper.

Varm litt olje i en stekepanne og sprøstek 8-12 skiver spekeskinke.

Ta gryten av varmen og rør inn smør og parmersan. Ha lokk på gryten og la den stå et par minutter før risottoen anrettes på tallerkener med chilirasp, sprøstekt spekeskinke og litt finhakket persille.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs