GRATINERTE SJØKREPS SERVERT MED BRUCHETTA

Knallgode sjøkreps i nydelig kryddersmør med bruchetta. Dette er skikkelig kosemat!
Oppskriften holder til 4 personer.




Kryddersmør:
3 fedd hvitløk, finhakket
30 gram fennikel, finhakket
1 ss frisk gressløk
1 chili, finhakket
100 gram smør, i terninger

15-20 kokte sjøkreps
1 ts estragon (tørket)

Bruchetta:
1 baguette (Hatting eller lignende)
150 gram småtomater
3 ss revet parmesan
2 ts hakket oregano
2 fedd hvitløk
Litt maldonsalt
God olivenolje


Kryddersmøret kan gjerne lages i god tid i forveien, la gjerne smøret tempereres litt.
Kjør ingrediensene til kryddersmøret i en foodprosessor, med stavmikser eller lignende, til alt er godt blandet. Legg smøret på plastfolie og rull til en pølse som oppbevarer i kjøleskap frem til den skal brukes.

Riv av hodene på krepsene. Del halen på langs og fjern den sorte strengen.
Legg dem med kjøttsiden opp i en stor ildfast form. Legg kryddersmøret i skiver over, strø over estragon, og gratiner i ovnen på 250 grader i 5 minutter.

Kutt en baguette i skiver. Stek dem raskt i en tørr stekepanne på høy varme, så de blir lett ristet.
Del hvitløksfeddene i to, og gni dem på baguettene.
Kutt tomater i små biter, og fordel på baguetteskivene.
Strø over parmesan, og topp med oregano og maldonsalt.
Ringle over litt olivenolje før servering.

Server bruchetta og gratinerte sjøkreps sammen.
Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs