En nydelig rett som tar litt tid å lage, men som metter godt på kalde vinterdager.
Oppskriften holder til 4 - 5 personer.
Deig:
420 gram hvetemel
2 eggs
1/2 ts salt
ca. 1,5 dl vann
Kjøtt:
400 gram kjøttdeig
1 løk, finhakket
0,5 dl persille, finhakket
2 ts maldonsalt
0,5 ts pepper
1,5 ts paprikapulver
Yoghurtsaus:
5 dl yoghurt naturell
3 fedd hvitløk, finhakket
Maldonsalt
50 gram usaltet smør
Suppe:
1 liter kyllingkraft, fond eller buljong
2 ss tomatpuré
Maldonsalt og nykvernet pepper
Ha melet i en bolle, og lag en grop i bunnen.
Ha i egg, salt og vann. Elt til en fin og smidig deig. Justér om nødvendig med mer mel eller vann.
La deigen stå i 30 minutter.
Varm ovnen på 225 grader, og smør to ildfaste former med litt smør.
Bland sammen kjøttdeig, løk, persille, salt, pepper og paprika i en bolle.
Bland sammen ingrediensene til yoghurtsausen, og sett kaldt frem til servering.
Kjevle ut deigen på et melet bakebord. Del i firkantede biter på 4 x 4 cm.
Legg 1 ts av kjøttet i midten av hver bit, og lukk i endene slik at deigen blir formet som en liten kano med åpent kjøttfyll i midten. Sett ved siden av hverandre i de ildfaste formene.
Ha en liten bit med smør over hver manti, og stek i 35 minutter.
Ha kyllingkraft og tomatpuré i en gryte, og kok opp.
Stek videre i 15-20 minutter.
Server mantiene i buljongsuppen med yoghurtsaus til.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar