Pannestekt kyllingbryst fra Stange er prikken over i'en.
Det er her brukt mezzanellepasta, men både tagliatelle og vanlig spagetti egner seg godt til denne retten.
Har du ikke kyllingbryst med skinn, dropper du rosmarin.
Oppskriften holder til to store og to små.
2 kyllingbryst av Stangekylling
250 gram mezzanellepasta (kan byttes ut med tagliatelle eller spagetti)
200 g fetaost
God olivenolje
1/4 rød chili, finhakket
3/4 kinesisk hvitløk, finhakket
3 ss persille, finhakket
Frisk rosmarin
Sitronsaft
Salt og nykvernet pepper
Ha frisk rosmarin under skinnet på kyllingen. Gni dem så inn med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Stek i olje på medium til svak varme i 15 minutter i panne under lokk med skinnsiden ned.
Snu så og stek i 10 minutter på svak varme La kyllingen hvile i 10 minutter før de kuttes i skiver og serveres.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Bland sammen fetaost, chilli, hvitløk, persille og 7-8 ss olivenolje i en blender eller foodprosessor. Kjør til en fin masse, og tilsett mer olivenolje til du har en fin kremet konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Hell vannet av pastaen, vend inn litt olivenolje, og bland fetakrem i pastaen.
Server med skivet kyllingbryst fra Stange.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar