Nydelig hvitløksmajones, perfekt til tapasbordet!
3 fedd hvitløk
3 eggeplommer
2,2 dl rapsolje
3 ss olivenolje
1 knivsodd kajennepepper
2 ts sitronsaft
1 ts dijonsennep
Nykvernet havsalt og sort pepper
Ta ut alle ingrediensene fra kjøleskapet slik at de blir romtempererte før du starter å lage aïolien.
Finhakk hvitløken og mos den i en morter. (Bruk alternativt hvitløkspresse). Tilsett eggeplommene og visp sammen. Ha i noen dråper rapsolje og pisk sammen, fortsett å piske samtidig som du tilsetter rapsoljen veldig sakte. Har alle ingrediensene riktig temperatur vil ikke majonesen skille seg.
Forsett å piske inn olivenoljen, deretter sitronsaft og sennep. Krydre med kajennepepper, og smak til med salt og pepper.
Settes kaldt til den skal serveres!
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar