Smakfull og rask indisk gryte!
Oppskriften holder til 4-5 personer.
Alle krydderene fåes normalt hos asiatiske matbutikker.
1/2 dl rapsolje
1,5 løk, finhakket
4 sjalottløk, finhakket
2 røde chilli, finhakket
1,5 ss fersk ingefær, finhakket
4 kinesiske hvitløk, finhakket
2 ss garam masala
4 ts tandoori masala
2 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
2 ts malt korianderkrydder
2 bokser hele hermetiske tomater
2 bokser røde linser (ferdigkokte fra f.eks. GoGreen)
1/4 boks med kokoskrem (eller kokosmelk)
Salt
Chillipulver
Fersk koriander, finhakket
Basmatiris
Kok basmatiris etter anvisning på pakken.
Fres løk, sjalottløk, chilli, ingefær og hvitløk i rapsoljen. Etter 5 minutter skur man ned varmen, og rører inn krydderet.
Øk varmen på platen igjen, og la det steke litt til før de hermetiske tomatene og linsene tilsettes.
La det putre noen minutter, og ha så i kokoskremen. Smak retten til med salt og chillipulver.
Serveres med nykokt basmatiris og et kryss hakket koriander.
Nanbrød kan gjerne serveres ved siden av!
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ser utrolig godt ut!
SvarSlett