Dette er en svært smakfull rett, pass på å knuse riskornene godt!
Passer som en lett middag for to voksne, eller en forrett/smårett til 4 personer.
180 g ferske bønnespirer
2 gulrøtter, kuttet i tynne staver
1 rødløk, i tynne skiver
3 fedd hvitløk, finhakket
5 ss ukokt jasminris
2 cm galangal, finhakket (kan sløyfes)
5 ss fiskesaus
20 mynteblader, grovhakket
8 kaffirlimeblader, finstrimlet
2 stilker sitrongress, kun de nederste bitene, finhakket
Rapsolje
Stek galangal og ris i litt olje på middels varme, til det begynner å få farge. Ha blandingen over i en morter, og knus godt.
Ha gulrot, løk og hvitløk i en panne med litt rapsolje, og stek på middels varme til løken er myk. Kok opp litt vann, og ha bønnespirene nedi i kort tid, hell av vannet.
Ha så alle ingrediensene over i en bolle, og bland godt sammen.
Serveres umiddelbart.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar