Denne suppen er en favoritt! En smaksbombe som virkelig anbefales!
Wontonark fåes vanligvis i frysedisken hos asiatiske matbutikker.
Oppskriften holder til 4 voksne.
Suppe:
1 ss rapsolje
2 kinesiske hvitløk, finhakket
1 rød chilli, finhakket
3 ts fersk ingefær, finhakket
5 vårløk, i tynne skiver
1 liten gulrot, revet
50 g kål, finhakket
2 ss limesaft
3 ss fiskesaus
2 ss salt soyasaus (kikkoman)
2 ss frisk hakket koriander
2 liter kyllingkraft, fond eller buljong
Wontonpakker:
3 dl bønnespirer, hakket i store biter
2 dl gulrot, revet
1 rød chilli, finhakket
30 mynteblader, finhakket
2 ss fiskesaus
1 eggeplomme
Wontonark
Lag først wontonpakkene. Bland sammen bønnespirer, gulrot, chilli, mynte og fiskesaus. Legg en teskje av blandingen på hvert wontonark, og brett hjørnene sammen. Ha på litt eggeplomme så pakken skal holde formen.
Ha olje i en gryte, og fres hvitløk, ingefær og chilli. Ha i resten av ingrediensene, og la suppen småkoke i 5 minutter. Ta gryten av platen og ha i wontonpakkene. La de trekke i suppen i 5 minutter før servering.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
MMmmm denne såg fantastisk god ut! jeg elsker wonton så denne skal absolutt prøves! :D
SvarSlettsåå mange fantastiske retter du har!! får vann i munnen av å lese på bloggen din!! lurte på en ting... går det ann å lage wontonpakker i stort å fryse ned??
SvarSlettmvh. Hanne
Takk for hyggelig tilbakemelding!!
SlettJeg vil ikke anbefale å fryse ned pakkene, ettersom wontonarkene allerede har vært fryst og tint.