Luftig og godt brytebrød som gir 12 rundstykker.
850 g hvetemel
250 gram sammalt rug, grov
25 g fersk gjær
1 ss salt
1 dl olivenolje
7,5 dl vann
Solsikkekjerner
Smuldre gjæren og rør den ut i fingervarmt vann i en bakebolle. Tilsett olje og salt. Ha så i litt av melet, og kjør i kjøkkenmaskin, spe på med resten av melet litt og litt til du har en seig fin deig.
La deigen heve i 30-45 minutter.
Smør så en springform. Bak ut deigen til 12 rundstykker og fyll dem i formen.
Etterheves i 20-30 minutter. Pensle med litt vann og strø over solsikkekjerner.
Stek brødet i 35 minutter ved 190 grader.
Avkjøles på rist.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Jeg er alltid ute etter gode rundstykker og dette falt i smak. Takk for oppskriften
SvarSlett