Her har jordskokkene fått selskap av asparges og risotto.
Dette er en nydelig rett i seg selv, men den kan med fordel også serveres ved siden av lyst kjøtt.
Oppskriften holder til 2 store og 2 små.
150 gram jordskokk
250 gram asparges (grønne eller hvite)
1 rødløk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
2 dl risottoris (arborioris)
5-6 dl kyllingbuljong/fond/kraft
1,5 dl matlaginsvin/hvitvin
2 ss smør
3 ss olivenolje
50 g revet parmersan
Kutt av den nederste delen på aspargesene.
Del stilken i skiver på ca. 1 cm, og behold toppen hel.
Kok i saltet vann i 2-4 minutter til de er møre.
Hell av vannet, og ha dem over i iskaldt vann.
Skrell og kok jordskokkene møre.
Mos dem med en gaffel.
Fres løk og hvitløk i 3 ss olje i en gryte.
Ha i risottorisen og stek under omrøring i ett minutt.
Ha i vinen, og la det nesten koke inn. Spe så på med kyllingbuljong i tre omganger.
Når risottoen er ferdig røres det inn 2 ss smør, knust jordskokk, asparges og parmesanost.
Serveres umiddelbart.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar