Gresk boureki

Boureki er en rett fra Kreta. Den bringer frem varme ferieminner nå som vinteren banker på døren..
Perfekt som en vegetarrett i seg selv, men kan med fordel også serveres som tilbehør til lyst kjøtt.
Oppskriften holder til to store og to små.


5 mellomstore poteter
3 squash
20 cherrytomater
3 fedd hvitløk 
350 gram fetaost
1 dl olivenolje
1 dl vann
1 toppet spiseskje mel
Kvernet havsalt og pepper

Sett ovnen på 200 grader.
Kutt poteter og squash i 1/2 cm tykke skiver.
Del cherrytomatene i fire.
Finhakk hvitløk.
Smuldre fetaost i en bolle.
Bland poteter og squash i en ildfast form (jeg brukte en rund på 26 cm i diameter).
Hell over olivenolje og bland sammen.
Ha over hvitløk.
Kvern over salt og pepper i tre omganger, og vend blandingen sammen mellom hver gang.
Strø over mel, og hell på vannet.
Smuldre fetaost over.
Stekes ved 200 grader i 1 time og 15 minutter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs