Fløtegratinerte poteter er fantastisk tilbehør til mange retter.
Denne versjonen har en tur i gryten før den gratineres, på den måten sparer man mye tid.
Smaken derimot, den er akkurat like god..
1 kg poteter
3 dl matfløte
1,5 dl melk
3 sjalottløk, skivet
2 kinesiske hvitløk, finhakket
Salt og nykvernet pepper
Revet gulost
Sett ovnen på 225 grader.
Skrell potetene og kutt dem i skiver.
Bland sammen poteter, sjalottløk, hvitløk, melk og matfløte i en kasserolle.
Kok opp og la det putre på svak varme i 5-7 minutter. Rør om innimellom.
Hell blandingen over i en ildfast form. Strø over revet ost, og gratiner i ovnen i 15-20 minutter.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar