Vegetarlasagne med timian, brokkoli og parmesan

Jeg har hentet litt inspirasjon fra Veganmisjonen
og laget en smakfull vegetarlasagne, full av proteiner!
Oppskriften holder til 4 personer.
Server gjerne med en frisk salat ved siden av.


1 brokkoli, delt i små buketter, og kokt nesten møre i saltet vann
1 neve hakkede valnøtter
Lasagneplater
Parmesan, revet

Saus:
1,5 dl tørkede røde linser
2 dl vann
6 tomater, grovhakkede
1 neve frisk timian
1 terning grønnsaksbuljong
5 ss tomatpuré
Salt og nykvernet pepper
150 gram fast tofu

Start med å lage sausen.
Ha linsene i en gryte med vann, tomater, timian, buljongterning og tomatpuré. Kokes til linsene er møre, dette tar ca. 20 min.
Ha over i en blender, og kjør til en fin saus. Smak til med godt med salt og pepper.
Hell sausen tilbake i gryten, og smuldre tofuen oppi, og kok opp.

Legg et lag med saus i en ildfast form, ha på lasagneplater, saus, brokkoli, valnøtter og ost, og gjenta prosessen 1-2 ganger avhengig av størrelse på formen. Avslutt med ost.

Stekes i 30-40 minutter på 220 grader.
Ha aluminiumsfolie over formen i 30 minutter av steketiden.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs