Bankekjøtt

Denne oppskriften gir en klassisk bankekjøttgryte, hvor man ikke dypper kjøttet i mel før steking, men heller lager brun saus som man koker kjøttet i etterpå.
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn.


600 g bankekjøtt
1 ts salt
3 ss smør
1 liten løk, skivet
5 dl vann
Salt og nykvernet pepper

Brun saus:
100 g smør
1,5 dl hvetemel
0,5 løk, finhakket
12 dl kjøttbuljong eller kjøttkraft
2 laurbærblad
Salt og nykvernet pepper

Poteter med skall
4 gulrøtter
1 Løk
Smør
Salt og nykvernet pepper

Stek løken i smør i en stekepanne. Ta ut løken.
Kutt kjøttet i tynne skiver, bank dem gjerne flatere. Krydre med salt og pepper, og stek med smør i samme pannen som løken ble stekt i.
Ta ut kjøttet. Kok ut pannen med vann. Spar kraften.

Lag brun saus ved å smelte smør i en jerngryte/stekepanne. Rør inn melet til en passe tykk masse.
Brun blandingen ved ganske sterk varme under omrøring, pass godt på at det ikke blir brent.
Spe med kraften fra pannen pluss annen kjøttbuljong/kjøttkraft, tilsammen ca. 12 dl.
Rør konstant så det ikke brenner seg. Tilsett løk, lauberblader og pepper. Kok i 5 minutter.

Hell sausen over kjøttet i en annen gryte.
Sett på lokk, og la det småkoke i ca. 30-40 minutter.
Smak til med salt og nykvernet pepper.

Kok potetene og gulrøttene.
Brun løk i smør i en panne til den er myk, smak til med salt og nykvernet pepper.

Server bankekjøttgryte med stekt løk, gulrøtter og nykokte poteter.


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs