Pizzette - Minipizza

Disse minipizzaene er ypperlige til barnebursdager, eller som en ny vri på helgepizzaen.



3 dl lunkent vann
0,5 dl god olivenolje
2 g tørrgjær
1/2 ss sukker
660 gram 0 eller 00 pizzamel (eventuelt vanlig siktet hvetemel)
1/2 ss salt 
3/4 ss rødvinseddik
Durumhvete til utbaking 

Pizzasaus - oppskrift HER!
Fersk mozzarella
Spekeskinke, smårettskinke, artisjokk, oliven, blåmuggost, hakket hvitløk eller annet fyll etter ønske.

Bland vann, olivenolje, gjær og sukker i en kjøkkenmaskin med eltekrok i noen minutter. Ha i mel og salt, og elt sammen på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett rødvineddik underveis i eltingen.
Hell deigen ut på et bakebord med durumhvete (eller hvetemel), og la den hvile i 20 minutter.
Del deigen i fire baller, og la dem heve på et bakebrett under plast og klede i 2-3 timer.
Etter heving kan de oppbevares i kjøleskap til de skal brukes.

Rull små baller av deigen (på størrelse med en golfball), og klem dem flate på et bakebrett.
Legg på fyll, det er her brukt pizzasaus, spekeskinke, fersk mozzarella og sorte oliven. Variasjonsmulighetene er mange.

Stekes i midt i ovnen på maks varme i 3-5 minutter. Følg nøye med.
Avkjøles på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs