Påskeboller med smak av safran

Oppskriften gir 14 deilige boller med smak av safran.. 



160 gram smør
1,5 dl vann
2 dl matfløte
1 ts kardemomme
750 gram hvetemel
1 pk. tørrgjær
120 g melis
1 gram safran
3 egg (ett av dem til pensling)

Smelt smør, og bland i melk og vann. Varm opp til ca. 40 grader.
Ha mel, melis, tørrgjær, kardemomme og safran i en bakebolle. Hell i smørblandingen.
Rør sammen.
Elt litt i kjøkkenmaskin før 2 egg tilsettes. Elt så deigen videre i 5-10 minutter til den er smidig og fin.
Hev til dobbel størrelse  under plastfolie og kjøkkenhåndkle.

Slå deigen sammen og ha den på et melet bakeunderlag.
Rull til en lang pølse og del den i 14 emner.
Rull til boller, og sett på et bakebrett.
Etterhev i 45 minutter.

Pensle bollene med ett sammenpisket egg.
Stekes i ovnen på 210 grader varmluft i ca. 10 minutter. Se an steketiden i forhold til ovnen.

Avkjøles på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs