Det er mange vellykkede variasjonsmuligheter når det kommer til lasagne!
Denne varianten er med med kyllingfilet, soltørkede tomater, basilikum og oliven.
400 gram kyllingfilet
Denne varianten er med med kyllingfilet, soltørkede tomater, basilikum og oliven.
400 gram kyllingfilet
Frisk basilikum
1 liten blomkål, i små buketter
1 terning grønnsaksbuljong
Lasagneplater
Revet ost
Tomat- og olivensaus
120 gram soltørkede tomater
100 gram sorte oliven
2 dl hønsebuljong
Tomat- og olivensaus
120 gram soltørkede tomater
100 gram sorte oliven
2 dl hønsebuljong
Ostesaus:
100 g smør
8 ss hvetemel
ca. 7 dl helmelk
Salt og nykvernet pepper
5-6 skiver gulost
Ostesaus: Smelt smøret i en gryte, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Ha i melk under stadig omrøring til du får en jevn saus. La sausen putre på svak varme i 5-10 minutter, tilsett osten og smak til med salt og nykvernet pepper.
Den blomkål i buketter, og kok den nesten mør i en gryte med litt vann og en terning grønnsaksbuljong. Hell av kokevannet, og sett til side.
Del kyllingen i store biter og stek i litt smør i en panne, den skal ikke bli gjennomstekt.
Ha oliven, soltørkede tomater og hønsebuljong i en bolle, kjør med en stavmikser.
Retten skal monteres i en ildfast form. Start med ostesaus, lasagneplater, ha så i tomat- og olivensaus, blomkål, frisk basilikum, ostesaus, lasagneplater, tomat- og olivensaus osv.
Avslutt med kylling og tilslutt revet ost på toppen.
Stekes ved 200 grader i midten av ovnen i 25-40 minutter. Ha aluminiumsfolie over formen store deler av steketiden. La lasagnen hvile litt før servering.
Server gjerne med en salat eller nybakt foccacia.
Vel bekomme!
100 g smør
8 ss hvetemel
ca. 7 dl helmelk
Salt og nykvernet pepper
5-6 skiver gulost
Ostesaus: Smelt smøret i en gryte, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Ha i melk under stadig omrøring til du får en jevn saus. La sausen putre på svak varme i 5-10 minutter, tilsett osten og smak til med salt og nykvernet pepper.
Den blomkål i buketter, og kok den nesten mør i en gryte med litt vann og en terning grønnsaksbuljong. Hell av kokevannet, og sett til side.
Del kyllingen i store biter og stek i litt smør i en panne, den skal ikke bli gjennomstekt.
Ha oliven, soltørkede tomater og hønsebuljong i en bolle, kjør med en stavmikser.
Retten skal monteres i en ildfast form. Start med ostesaus, lasagneplater, ha så i tomat- og olivensaus, blomkål, frisk basilikum, ostesaus, lasagneplater, tomat- og olivensaus osv.
Avslutt med kylling og tilslutt revet ost på toppen.
Stekes ved 200 grader i midten av ovnen i 25-40 minutter. Ha aluminiumsfolie over formen store deler av steketiden. La lasagnen hvile litt før servering.
Server gjerne med en salat eller nybakt foccacia.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar