Grov porsjonspizza med peanøttsaus

Lag knallgode pizzabunner, og ha påpizzasaus med peanøttsmør og ost.
Høres litt rart ut med peanøttsaus syntes du kanskje? Ikke tenk for mye på det, denne er virkelig kjempegod!!
Inspirasjonen til pizzasaus med peanøttsmak kommer fra boken "Kjøttfrie dager". 

Oppskriften under holder til 8 pizzabunner, halvstek de du ikke benytter og frys ned, så har du pizza i en fei på travle dager!



Pizzabunner:
6 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
5 g tørrgjær (ca. 1/3 pk)
1 ss sukker
800 gram hvetemel, siktet
160 gram sammalt hvete, finmalt
40 gram sammalt rug, grovmalt
1 ss salt

Bland vann, olje og sukker i en liten bolle. Rør godt sammen.
Ha mel, salt og gjær i en bakebolle. Kjør sakte i kjøkkenmaskin mens væsken tilsettes litt etter litt.
Elt i 15 minutter.

Ha deigen på melet bakebord og la den hvile i 15 minutter.

Del så deigen i 8 emner som rulles til boller og legges på stekebrett med oljet bakepapir. Dekk til med plastfolie.
Heves i minst 3 timer, gjerne lenger.

Kjevle bunnene så tynne som mulig, fyll med pizzasaus med peanøttsmak og ost.
Stekes i 4-7 minutter på maks varme med varmluft.

De bunnene du ikke bruker kan fryses ned:
Stek dem i 3 minutter på 250 grader varmluft, og avkjøl på rist.
Pakk hver bunn inn i plasfolie og frys ned!
Når du skal bruke dem er det bare å hente dem i fryseren, ta på valgfritt fyll og steke dem i 5-6 minutter på 225 grader.

Pizzasaus med peanøttsmør:
1 kinesisk hvitløk, finhakket
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
4 ss grovt peanøttsmør
2 ss balsamicoeddik
1 ts sukker
Salt og nykvernet pepper
Olivenolje

Ha litt olje i en gryte og varm opp på middels varme. Stek hvitløk i oljen, tilsett så tomatpuré og la det surre sammen litt. Ha i hakkede tomater, peanøttsmør og balsamicoeddik. La det hele putre sammen i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ha på valgfri topping, og nyt!

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs