Poteter
Olje til fritering
Salt
- Vask og kutt potenene i passe strimler. Ha dem i en bolle med vann inntil du skal bruke dem. Dette for å få bort stivelse.
Jeg syntes det er godt med skallet på, men de kan også gjerne skrelles.
Tørk dem godt med kjøkkenpapir før du har dem i oljen.
- Varm opp olje i en jerngryte. Sjekk med en tresleiv, når det bobler godt rundt sleiva når den puttes i oljen er det varmt nok.
Pass på at platen ikke står på full varme, et par hakk ned pleier å være fint til fritering.
- Ha i potetene i små porsjoner, og la dem fritere til de begynner å få gyllen farge.
Dette tar litt tid, beregn ca. 5-8 minutter.
Bruk en sleiv, potetmoser i stål eller lignende til å fta dem ut av gryten, og legg dem over på et kjøkkenpapir.
Gjenta prosessen med alle potetene.
- Når alle er fritert skal potetene porsjonsvis tilbake i gryten igjen.
Nå skal de ikke friteres like lenge, følge nøye med og ta dem ut når de har fått fin farge.
La dem igjen renne av seg litt på kjøkkenpapir.
Krydre med salt og server umiddelbart.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar