Denne pizzaen er mer å regne som et brød, og er en spennende variasjon som tilbehør til f.eks. pasta- eller salatretter.
Inspirasjon er hentet fra "Pizza Paradiso".
Bildet under viser siciliansk pizza laget i porsjonsform, men lag den gjerne i en langpanne/form med høye kanter, og server den skåret i blokker.
6 dl romtemperert vann
1 dl olivenolje
1/3 pakke fersk gjær
1 ss sukker
1 kilo hvetemel (gjerne 0 eller 00 pizzamel)
1 ss salt
Pizzasaus
Oregano
Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker i en kjøkkenmaskin med eltekrok til det er blandet godt sammen. Ha i siktet mel og salt. Elt på lav hastighet i 15 minutter.
Ha deigen ovet på et melet bord, og la den hvile i 20 minutter.
Del i 8 leiver, og rull til baller som legges på et oljet bakebrett.
La dem stå å heve i minst 2 timer i romtemperatur.
Etter de har nådd dobbel størrelse kan de eventuelt oppbevares i kjøleskap frem til de skal brukes.
Fyll en dyp langpanne med deig, ca. 4 cm opp. Smør et tykt lag med pizzasaus på toppen og dryss over oregano.
Stek pizzabrødet i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40 minutter. Ha aluminiumsfolie over under steking om det blir for mye stekt på toppen.
Ha brødet på en rist til avkjøling når det er ferdig.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar