Rugbrød med helkorn

Det er noe eget med hjemmebakte brød! Oppskriften under gir tre saftige grovbrød.


100 gram helkorn hvete
50 gram sesamfrø
100 gram havregryn
2 dl kokende vann

1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
100 gram siktet rugmel
50 gram sammalt rug
150 gram sammalt hvete
ca. 7 dl fingervarmt vann

Bland helkorn hvete, sesamfrø, havregryn og kokende vann i bakebolle og dekk emed plast. La blandingen stå i romtemperatur i minst 2 timer, eventuelt over natten.

Tilsett så de øvrige ingrediensene.
Kjør deigen i kjøkkenmaskin på lav styrke i minst 10 minutter.  Dekk til deigen med plast og sett den til heving til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.
Ha deigen på melet bakebord, elt den godt og form tre brød som legges i smurte brødformer (eventuelt formes og legges  på bakebrett)
Pensle brødene med litt vann og rull toppene i en blanding av kornsortene i brødet. La dem etterheve 30-45 minutter.
Stek ved 220 grader i 30-40 minutter, til de er gjennomstekt og har fått en fin stekeskorpe.
Brødene er gjennomstekt når det avgir en "hul" lyd når man banker på undersiden..
Ta brødene ut av formene og la dem avkjøles på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs