Konsistensen på marmeladen blir riktig etter et par dager i syltetøyglass og husk at appelsinmarmelade blir best når fruktene ikke er så veldig søte. Bruk gjerne økologiske appelsiner!
Dette trenger du:
1,5 kg syrlige appelsiner
1,25 liter vann
2 kg sukker
1 ss sitronsyre
- Vask appelsinene i varmt vann og tørk dem godt. Kutt dem i fire, og skjær deretter bitene i tynne skiver. Ta vare på alle steinene og knyt dem inn i et lite tøystykke (disse inneholder masse pektin som gjør at marmeladen stivner).
-Kok opp vann i en stor kjele og ha appelsinskivene oppi. Ha i tøystykket med steinene, og sett på lokk. Kok i 60 minutter.
- Ta opp steinene. Ha i sukkeret og kok marmeladen i 15 minutter til uten lokk. Fjern skummet underveis. Rør i sitronsyre blandet med litt sukker, og la marmeladen stå en liten stund å tykne før du heller den over på rene, steriliserte glass som lukkes godt.
Etter et par dager har marmeladen riktig konsistens, og det er bare å begynne å nyte!
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar